Energie vergelijken met de energievergelijker

Energie vergelijken met de energievergelijker
Deel dit artikel met vrienden:

Betaal niet langer onnodig veel

Je kunt vanaf vandaag de prijs van je energie vergelijken met de energievergelijker van Zodoejedatzelf. Het mag vandaag de dag bekend zijn dat de energiemarkt behoorlijk in beweging is. We moeten meer en meer afscheid nemen van de fossiele brandstoffen. Er komen steeds meer duurzame energiebronnen bij. Kijk maar eens op het dak van je buren, of misschien heb je zelf wel zonnepanelen op je dak laten leggen. Een mooie duurzame manier om energie op te wekken. Daarnaast is de terugverdientijd van zonnepanelen de laatste jaren ook drastisch kleiner geworden omdat zonnepanelen steeds betaalbaarder zijn geworden. Als je niet helemaal zelfvoorzienend bent in je energieverbruik dan loont het om eens te kijken wat dezelfde hoeveelheid energie (zoals je bijvoorbeeld vorig jaar hebt verbruikt) kost wanneer je die komend jaar zou afnemen bij een andere energie leverancier. Wil je de energievergelijker direct invullen, dat kan hieronder. Wil je weten hoe je hem moet invullen ga dan naar “Hoe werkt de energievergelijker“.

Bereken uw besparing

Energie is stroom + gas

Je hebt naast je stroomverbruik natuurlijk ook nog je gasverbruik. De nederlandse overheid heeft besloten om de gaswinning in het Groninger gasveld te stoppen. Hierdoor zal de productie in NL dus ook enorm afnemen. Het gas dat we in NL gebruiken zal dus uit het buitenland moeten komen. Je voelt hem al aankomen; het gas gaat ongetwijfeld duurder worden. Ga dus, juist nu, ook je energie vergelijken met de energievergelijker.

Hoe werkt de energievergelijker

Benodigde tijd: 15 minuten.

Hieronder leggen we uit hoe de energievergelijker werkt.

 1. Vul gevraagde gegevens in

  Voer “Postcode”, “Huisnummer” en eventueel “Toevoeging” in.
  Gevraagde gegevens energievergelijker

 2. Selecteer samenstelling huishouden

  Kies de samenstelling van uw huishouden
  vergelijken met de energievergelijker

 3. Vul uw exacte verbruik in

  Klik op de link om de mogelijkheden tot het invoeren van uw exacte verbruik zichtbaart te maken. Vul vervolgens uw exacte gegevens van het laatste representatieve jaar in.
  Vul uw exacte verbruik in

 4. Voer stroom en gas waarden in

  Geef aan af u een enkele meter of een dubbele meter heeft. Tevens staat er een checkbox ‘zonnepanelen’, als u die aanvinkt dan kunt u ook nog uw zonnepanelen laten meewegen in de energievergelijker. Als u geen gas heeft dan kunt u een vinkje zetten in de checkbox ‘Geen gas’.
  Vul uw stroom en gas waarden in

 5. Personaliseer

  Klik op personaliseer om er voor te zorgen dat uw ingevoerde gegeven lokaal worden opgeslagen. Zo hoeft u niet telkens de waarden aan te passen. Gegevens worden lokaal opgeslagen en alleen gebruikt om de juiste energieprijzen voor uw huis te berekenen.
  Personaliseer

 6. Kies eventueel voor duurzaamheid

  De vergelijker biedt u ook de mogelijkheid om te kiezen voor duuzaamheid. Vink dan een optie bij ‘Duurzaamheid’ aan.
  Duurzaamheid

 7. Kies een looptijd / contractsduur

  Kies de looptijd van uw voorkeur (vaak 1, 3 of 5 jaar)
  Looptijd of contractsduur

 8. Geef aan hoe uw tarief getoond moet worden

  We zijn bijna klaar. U kunt nu aangeven hoe de energievergelijker u de gegevens zal tonen.
  Kies: Jaarbedrag óf Maandbedrag.
  Kies: Toon korting óf Verberg korting.
  Tarief - vergelijken met de energie vergelijker

 9. Als laatste stap kunt u nog uw voorkeur voor een energieleverancier aangeven.

  Selecteer de providers van uw keuze. Let op! Als u hier een selecite maakt dan zullen alleen die energieleveranciers in de energievergelijker worden weergegeven. De energieleveranciers welke u niet sleecteert worden dus niet vertoond. Best kunt u deze optie niet gebruiken (zo worden alle energieleveranciers in het overzicht meegenomen).
  energieleverancier

Zo doe je dat zelf!

Deel dit artikel met vrienden: