Slecht beeld door storing Chromecast

Google Chromecast
Deel dit artikel met vrienden:

Loading

Je wilt even lekker je favoriete Netflix serie streamen of je start een film en cast deze naar je Google Chromecast. Nadat je jezef hebt voorzien van een lekker hapje en een drankje en je goed en wel bent geinstalleerd is ondertussen de intro van je film of serie afgelopen. Mooi! Beginnen maar. Storing! Slecht beeld door storing Chromecast.

Beeld Chromecast hapert tijdens afspelen

Er wordt een draaiend wieltje getoond en de beeld kwaliteit gaat achteruit of erger nog, het afspelen stopt en de Chromecast herstart zichzelf. Herken je dit en is dit niet de eerste keer dat je een storing of slecht beeld ervaart tijdens het casten naar de Chromecast? Als je werkelijk alles hebt onderzocht en uitgeprobeerd om de klacht op te lossen dan wil ik je adviseren om onderstaande oplossing door te voeren. Het was in deze Zodoejedatzelf hands-on handleiding de oplossing van het probleem.

Oplossing slecht beeld door storing Chromecast

Er zijn heel veel oorzaken bekend en online te vinden om het slecht afspelen of een slechte verbindingen / storing in verband met je Chromecast op te lossen. De oplossing in deze handleiding is verrassend simpel, maar zoals bij veel dingen; je moet het maar net even weten.

Aan je Google Chromecast zit over het algemeen maar een korte HDMI-kabel waardoor deze dicht bij je televisie zal hangen. Heb je echter je Chromecast niet in de televisie maar in de versterker (zodat je gebruik kunt maken van je 5.1 surround set) dan is de kans aanwezig dat de Chromecast zelf tussen alle andere kabels op de grond komt te liggen in plaats van dat deze in de lucht hangt (zoals bij een televisie).

Ligt jouw Google Chromecast ook tussen de overige kabels dan is de kans aanwezig dat de Chromecast last heeft van interferentie. De oplossing is heel eenvoudig, lees snel verder.

Wat moet je doen?

Onderstaand stappenplan is een oplossing voor bovenstaand probleem. Volg het stappenplan en ook jij kunt slecht beeld door storing Chromecast voorgoed vaarwel zeggen en weer met plezier je film of serie casten.

Benodigde tijd: 10 minuten

In 2 stappen verlost zijn van slecht beeld door storing Chromecast.

 1. Verplaats je chromecast

  Als je jouw Chromecast nu tussen de kabels hebt liggen zorg er dan voor dat je Chromecast boven de kabels komt te hangen.
  Vaak moet je daar zelf even iets op verzinnen, maar om het te testen kun je hem prima even over een tijdelijk geplaatste stok hangen om er later een definitieve oplossing voor te creeeren.
  Slecht beeld door storing chromecast oplossen

 2. Leg je bestaande kabels anders neer (omleiden)

  Lukt het niet om jouw Chromecast te verplaatsen dan kun je ook kijken of je de bestaande kabels anders laat lopen. De bestaande kabels kunnen voor interferentie zorgen. Door ze anders te laten lopen (niet dicht langs de Chromecast kabel) is die interferentie waarschijnlijk weggenomen en daarmee slecht beeld door storing Chromecast verholpen.
  Slecht beeld door storing chromcast verhelpen

Overige opties

Mocht bovenstaande oplossing niet helpen en je hebt de meest standaard oplossing nog niet geprobeerd. Probeer dan deze mogelijke oplossing ook eens. In het kort zijn dit de meest voorkomende issues:

 • Herstart je modem
 • Reset je modem (let op je bent alle instellingen kwijt)
 • Herstart je router
 • Reset je router (let op je bent alle instellingen kwijt)
 • Herstart je Google Chromecast via de app
 • Herstart je Google Chromecast via de voedingsbron
 • Reset je Google Chromecast
 • Zorg dat zowel je telefoon als je Google Chromecast beide op het 2,4 Ghz netwerk verbonden zijn
 • Check op compatibility (kan je modem/router wel met een Google Chromecast overweg?)

Zo doe je dat zelf!

Heb je ‘Slecht beeld door storing Chromecast‘ zelf ook ervaren? Reageer dan hieronder.

Deel dit artikel met vrienden:
3 1 stem
Waardering
Ontvang een e-mail bij reacties
E-mail me bij
guest
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Populairste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
> Discussieer mee <x