Schuifpui piept

Talkpoeder
Deel dit artikel met vrienden:

Loading

Dus jouw schuifpui piept? Een piepende schuifpui kan een bron van irritatie zijn, vaak veroorzaakt door wrijving tussen de rubbers en het hout. In dit stappenplan bieden we een doeltreffende en goedkope oplossing voor dit probleem, waarbij we niet alleen de rubbers schoonmaken en inwrijven met talkpoeder, maar ook moeilijk bereikbare plekken behandelen door ze schoon te blazen met een compressor. Door deze combinatie van stappen zorgen we voor een langdurige vermindering van het piepende geluid en bevorderen we soepele bewegingen van de schuifpui. Volg de onderstaande stappen zorgvuldig en ontdek hoe eenvoudig het is om dit vervelende geluid te elimineren en te genieten van een goed functionerende schuifpui.

Benodigde tijd: 1 uur

Heb jij ook dat je schuifpui piept? Volg onderstaande handleiding om het op te lossen.

 1. Verzamel benodigdheden

  Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, zoals talkpoeder, een zachte doek, een borstel en een compressor.Wanneer je schuifpui piept gebruik je het best talkpoeder

 2. Reinig de rubbers

  Maak de rubbers van de schuifpui grondig schoon met een zachte doek om vuil en stof te verwijderen.
  Rubber schuifpui piept

 3. Blaas moeilijk bereikbare rubbers schoon

  Gebruik de compressor om lucht in de moeilijk bereikbare ruimtes van de rubbers te blazen, waardoor vuil en stof worden verwijderd.
  Rubber schuifpui onderzijde

 4. Borstel de rubbers af

  Gebruik een borstel om eventuele hardnekkige deeltjes of resten van de rubbers te verwijderen. Zorg ervoor dat de rubbers volledig schoon zijn. Voor de plaatsen waar je niet goed bij kunt zou je kunnen overwegen om, mocht de schuifpui na het volgen van de handleiding nog piepen, de deur er uit te tillen. Let op, die deur is vaak erg zwaar en matig handelbaar dus roep dan hulp in.
  Rubber schuifpui bovenzijde

 5. Breng talkpoeder aan

  Strooi een kleine hoeveelheid talkpoeder op de rubbers. Zorg ervoor dat het poeder gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld. Kijk hierbij ook goed naar de houten delen van de schuipui, want waar de rubbers piepen is het houtwerk/verfwerk vaak ook wat zwart geworden. Breng dus ook wat talkpoeder aan op die delen.
  Talkpoeder op het hout aanbrengen

 6. Blaas talkpoeder in ontoegankelijke plekken

  Gebruik de compressor om talkpoeder in moeilijk bereikbare ruimtes te blazen, zodat het poeder gelijkmatig verdeeld wordt. Let op dat je er ruimte omheen hebt want dit gaat natuurlijk wel een beetje stuiven.
  Rubber schuifpui

 7. Wrijf het talkpoeder in

  Gebruik de zachte doek om het talkpoeder in de rubbers te wrijven. Doe dit grondig, zodat het poeder goed wordt opgenomen / verdeeld over de rubbers / de zwarte houten delen.
  Gebruik een doek om de rubbers en het hout goed in te wrijven

 8. Verwijder overtollig talkpoeder

  Veeg eventueel overtollig talkpoeder weg met de zachte doek of haal het weg met een bouwstofzuiger. Zorg ervoor dat er geen resten achterblijven op de schuifpui.
  Verwijder overtollig talkpoeder

 9. Test de schuifpui

  Open en sluit de schuifpui meerdere keren om te controleren of het piepen is verminderd. Als het nodig is, herhaal dan de bovenstaande stappen.
  Wanneer je schuifpui piept gebruik je het best talkpoeder

Doe dit vooral niet bij een piepende schuifpui

Je moet zeker geen smeermiddelen op oliebasis gebruiken. Sowieso, wanneer je vet gebruikt, zal er in de toekomst troep zich gaan ophopen in het vet waardoor je in de toekomst wellicht andere problemen aan je schuifpui zult ondervinden. Uiteraard moet je de schuifpui ook niet gaan forceren en moet je geen schuurmiddelen gebruiken. Schuifpui piet nog steeds? Negeer de problemen niet. Bekijk of de rails beschadigd is of dat er wellicht iets anders aan de hand is. Kom je er zelf niet uit, roep dan de hulp in van een expert.

Heb je ‘Schuifpui piept‘ zelf ook ervaren? Reageer dan hieronder.

Deel dit artikel met vrienden:
0 0 stemmen
Waardering
Ontvang een e-mail bij reacties
E-mail me bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
> Discussieer mee <x