Wasdroger bromt

Whirpool condensdroger HDLX 70310
Deel dit artikel met vrienden:

Loading

Wasdroger bromt heel hard

Je zit heerlijk op de bank je Netflix serie te kijken terwijl de wasdroger in de bijkeuken, naast de wasmachine uitstekend zijn werk aan het uitvoeren is. Hij draait alleen maar rondje, de hele avond draait hij rondje. Ieder rondje is anders. Onee, wacht… dat is niet zo. Ineens hoor je zomaar uit het niets een enorm overheersende brom vanuit de bijkeuken. De wasdroger bromt en het is een niet normale brom is. Het geluid is enorm hard een erg overheersend.

Je staat op, loopt naar de wasdroger. Je zet de wasdroger uit en onmiddelijk weer aan. Brom is weg. Klaar! Je gaat weer verder in je Netflix serie.

De volgende avond draait er weer een was te drogen, en jawel. Op een gegeven moment is de brom er weer. Je gaat vanaf de bank zoeken op het internet en je vind allerlei mogelijke oplossingen welk inwendig in de machine het probleem zouden kunnen verhelpen. Riem, lagers, vuil, stof enzovoorts. Maar ineens bedenk je dat de wasdroger wellicht nog binnen de garantie zit (want nog niet heel lang geleden gekocht), en dus ga je de papieren opzoeken.

Wat blijkt volgens de papieren; uiteraard is hij net buiten de garantie periode. Toch probeer je of het onder coulanche onder garantie misschien gerepareerd kan worden. Na een aantal belletjes, vele wachtmuziekjes en doorverbindingen verder krijg je te horen dat de garantie toch echt verlopen is en de fabrikant geeft aan dat er een monteur langs kan komen. Ik heb nieuws: DAT IS NIET ALTIJD NODIG!

Tijd voor actie

Op het moment dat de condensdroger of warmtepompdroger bromt kun je er snel naar toe lopen en eens goed luisteren waar de brom nou daadwerkelijk vandaan komt. Komt deze wel uit het inwendige van de machine? Nog eens goed luisteren. Nee, het lijkt er op dat de brom ergens van de behuizing vandaan komt.

Achterzijde Whirpool wasdroger model HDLX 70310
Achterzijde Whirpool wasdroger model HDLX 70310
Whirpool HDLX 70310 typeplaatje
Whirpool HDLX 70310 typeplaatje

De oplossing

Je haalt het stroom even van de droger en vervolgens keer je de condensdroger ( in dit geval een Whirpool HDLX 70310 ). Denk hierbij ook even aan de slang welke naar de afvoer gaat, zodat je die niet kapot trekt. Als je dat gedaan hebt dan zie je dat de achterzijde van de condensdroger 1 geleider heeft voor de kabels / afvoer. Daarnaast heeft de droger ook nog 3 plastic kappen. Deze kappen zijn in dit geval van belang.

Plastic kappen controleren

Laat de droger omgekeerd staan en sluit deze weer aan. Als de afvoerslang niet lang genoeg is dan hang je die in een emmer.
Zorg er voor dat er vochtige kleding in de droger zit ( of droog verder met de kleren of handdoeken welke er toch al in zaten ). Start de droger wederom op hetzelfde programma en wacht tot de droger bromt. Zodra de wasdroger bromt druk dan, een voor een, met je hand op de 3 plastic kappen.

Kap met resonantie op wasdroger Whirpool HDLX 70310
Wasdroger bromt door resonantie kap op Whirpool HDLX 70310

Resonantie is de oorzaak

Nu je het euvel gevonden hebt dien je louter de schroeven waar de kap mee vastgeschroefd zit beter en strakker aan te draaien. Pas hier overigens wel bij op dat je dit weer niet te strak doet want anders kan het plastic mogelijk knappen. Dit was in mijn geval de oplossing. Hopelijk heb je er ook iets aan.

Zo doe je dat zelf!

Heb je ‘Wasdroger bromt‘ zelf ook ervaren? Reageer dan hieronder.

Deel dit artikel met vrienden:
5 1 stem
Waardering
Ontvang een e-mail bij reacties
E-mail me bij
guest
4 Reacties
Nieuwste
Oudste Populairste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4
0
> Discussieer mee <x