WordPress wachtwoord resetten via PhpMyAdmin

WordPress wachtwoord resetten via PhpMyAdmin
Deel dit artikel met vrienden:

Loading

Je hebt een WordPress website waar je al een lange tijd via /wp-admin inlogt om updates door te voeren. Maar op enig moment kun je niet meer inloggen omdat je het wachtwoord bent vergeten of omdat je niet meer bij je wachtwoord manager kan. Gelukkig kun je dan je wachtwoord vanuit /wp-admin resetten. Maar wat nou als je WordPress site of server ook weigert e-mails te versturen? Dan kun je nog altijd je WordPress wachtwoord resetten via PhpMyAdmin. Lees dan vooral snel verder.

Wachtwoord herstellen via wp-admin

Zoals hierboven al aangegeven kun je eerst proberen om je wachtwoord te herstellen via wp-admin. Als je navigeert naar https://**********.**/wp-admin dan kom je uit op de inlogpagina van jouw WordPress website.

Wachtwoord vergeten wp-admin
Wachtwoord vergeten wp-admnin

In de opvolgende stappen kun je er voor zorgen dat je een herstel e-mail krijgt. Daarmee kun je je wachtwoord herstellen en dan kun je weer inloggen. Maar wat als je niet meer bij je e-mail kunt of je WordPress website of server verstuurt geen e-mail? Dan kun je je wachtwoord dus niet meer herstellen? Dat kan dus wel, er is nog een optie! Je kunt je wachtwoord rechtstreeks resetten in de database.

WordPress wachtwoord resetten via PhpMyAdmin

Benodigde tijd: 15 minuten

In onderstaande stappen gaan we een WordPress wachtwoord resetten via PhpMyAdmin / de database.

 1. Log in op het dashboard bij je WordPress hosting provider

  Login bij je hostingprovider en klik in het dashboard op PhpMyAdmin
  PhpMyAdmin

 2. Open database

  Klik op de database in kwestie (1 van de gearceerde regels in voorbeeld hieronder) om deze te openen.
  Database PhpMyAdmin

 3. Klik op ***_Users

  In de rechterkant is een lijst geopend met alle tabellen binnen de betreffende database. Zoek daar ***_Users en klik daar achter op verkennen. De *** is een prefix en kan per hoster verschillen. Kijk dus naar _User.Database tabel _users

 4. Klik op Wijzigen

  Je ziet nu de rijen in de tabel ‘***_Users’ van jouw WordPress database. Voor de betreffende gebruiker die zijn of haar wachtwoord is vergeten klik je nu op ‘Wijzigen’.
  WordPress gebruikersnaam

 5. Zoek User_pass

  Zoek in de gebruikers informatie velden naar ‘user_pass’. Kies daar bij veld 1 voor ‘MD5’, en bij veld 2 vul je het nieuwe wachtwoord in voor de betreffende WordPress gebruiker. Onthoud dit nieuwe wachtwoord goed zodat er straks weer mee ingelogd kan worden.
  MD5 zorgt er voor dat het wachtwoord gescrambled wordt opgeslagen.
  User_pass

 6. Klik op start / opslaan

  Om de wijziging op te slaan klik je op ‘start’ of ‘opslaan’.
  WordPress wachtwoord wijzigen via PhpMyAdmin

Inloggen met nieuwe gegevens

De gebruiker waarvan je hierboven het wachtwoord hebt gewijzigd zou nu weer moeten kunnen inloggen met zijn of haar gebruikersnaam en het zojuist ingestelde wachtwoord.

We hebben geadviseerd om een MD5 encryptie methode te gebruiken. Dit is in principe een verouderde methode, maar zodra je 1 keer inlogt zal WordPress automatisch een sterker algoritme gebruiken om je wachtwoord te encrypten.

Zo doe je dat zelf!

Heb je ‘WordPress wachtwoord resetten via PhpMyAdmin‘ zelf ook ervaren? Reageer dan hieronder.

Deel dit artikel met vrienden:
0 0 stemmen
Waardering
Ontvang een e-mail bij reacties
E-mail me bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
> Discussieer mee <x